Lediga jobb som Ekonomiledare i Sölvesborg

Se lediga jobb som Ekonomiledare i Sölvesborg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sölvesborg som finns hos arbetsgivaren.

Ekonomiansvarig till Sölvesborgshem

Ansök    Nov 3    Sölvesborgshem AB    Ekonomiledare
Vill du bli en del av Sölvesborgshem AB, Sölvesborgs största bostadsbolag? Just nu letar vi efter en erfaren ekonom som är skicklig på att hantera siffror! Vi söker en noggrann och strukturerad ekonomiansvarig med ett starkt öga för detaljer och analytisk förmåga. Arbetsuppgifter I rollen kommer du ansvara för bolagets ekonomifunktion och leda det dagliga ekonomiarbetet tillsammans med vår redovisningsekonom. Du bör därför kunna fatta beslut och organis... Visa mer
Vill du bli en del av Sölvesborgshem AB, Sölvesborgs största bostadsbolag? Just nu letar vi efter en erfaren ekonom som är skicklig på att hantera siffror! Vi söker en noggrann och strukturerad ekonomiansvarig med ett starkt öga för detaljer och analytisk förmåga.


Arbetsuppgifter
I rollen kommer du ansvara för bolagets ekonomifunktion och leda det dagliga ekonomiarbetet tillsammans med vår redovisningsekonom. Du bör därför kunna fatta beslut och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du kommer också arbeta med att utveckla bolagets ekonomifunktion i samverkan med Sölvesborgs kommun och revisorer. Du kommer bland annat upprätta månadsbokslut, tertialbokslut, årsbokslut och årsredovisning enligt K3.
Dina ansvarsområden inkluderar att hantera deklarationer och inbetalning av moms, arbetsgivaravgifter och skatter. Du ska säkerställa bolagets likviditet och effektivt förvalta skuldportföljen. Vidare kommer du uppdatera fastighetsregistret och ta fram marknadsvärderingar av fastighetsbeståndet.
Du ansvarar även för att ta fram rapporter och underlag till ägare, styrelse och vd, samt hantera förfrågningar från ägare, myndigheter och samhället enligt offentlighetsprincipen. Du kommer också administrera utskick till bolagets styrelse och vara sekreterare på styrelsesammanträdena.
Att vara ett bollplank till vd i HR-frågor, samt administrera HR-relaterade avtal, styrdokument och digitala verktyg ingår också i rollen. Du behöver hålla dig uppdaterad på redovisnings- och skatteområdet. Likaså behöver du vara insatt och uppdaterad i den löpande bokföringen, fakturahantering, betalningar, avstämningar, avisering, fakturering och inkassohantering för att kunna stödja den löpande verksamheten. Därtill ansvarar du för arkiv och arkivering.
Du ingår i bolagets ledningsgrupp och rapporterar direkt till vd. Vi ser gärna att du har god digital vana och är beredd att arbeta med olika utvecklingsfrågor då den digitala utvecklingen sker kontinuerligt hos oss.
Vi erbjuder ett omväxlande arbete med inspirerande arbetsuppgifter och möjlighet att ha nära kontakt med våra hyresgäster och kollegor. Vi söker någon som kan kommunicera på ett bra sätt och som vill arbeta för nöjda hyresgäster.
Naturligtvis är det centralt att du delar våra ledord:
Effektivitet
Kreativitet
Samverkan


Kvalifikationer och övrig information
Tjänsten är på heltid och placerad i Sölvesborg. Vi tillämpar provanställning i 6 månader och erbjuder lön enligt överenskommelse.
Du har en akademisk ekonomi- och redovisningsutbildning och du har genom arbete erhållit mycket goda kunskaper i kvalificerat ekonomiarbete. Erfarenhet inom fastighetsbranschen och politiskt styrda organisationer är meriterande.
Välkommen att mejla din ansökan med bifogat cv och personligt brev till Fredrik Axelsson, vd på Sölvesborgshem. I din ansökan beskriver du vem du är, din bakgrund och vad du kan tillföra bolaget.
Vi kallar till intervju löpande varför vi gärna ser att du ansöker så snart som möjligt, dock senast 30 november 2023.
För mer information om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Fredrik Axelsson, vd på Sölvesborgshem.
Vi ser fram emot att höra av från dig!
Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare i denna rekryteringsprocess.

Om arbetsplatsen
Sölvesborgshem AB är ett allmännyttigt bostadsbolag med ett trettiotal anställda. Våra lägenheter finns främst i flerbostadshus, men vi har även marklägenheter och radhus för uthyrning. Vår vision är ett hållbart boende i trivsam miljö som ger trygghet, enkelhet och hemlängtan.
Flytta in. Andas ut. Visa mindre

Ekonomiansvarig

Företagspresentation Blekinge Pressgjuteri bildades 1994 och ingår idag i Markisol koncernen som har verksamheter i 7 olika länder med en omsättning ca 600 MSEK. Med passion för teknik, ett brett kunnande och ett stort engagemang har företaget placerat sig på marknaden som en pålitlig och kompetent legotillverkare. Vår tillverkning är specialiserad på pressgjutning av aluminium med därtill efterföljande bearbetning, ytbehandling samt montering enligt vå... Visa mer
Företagspresentation

Blekinge Pressgjuteri bildades 1994 och ingår idag i Markisol koncernen som har verksamheter i 7 olika länder med en omsättning ca 600 MSEK. Med passion för teknik, ett brett kunnande och ett stort engagemang har företaget placerat sig på marknaden som en pålitlig och kompetent legotillverkare.

Vår tillverkning är specialiserad på pressgjutning av aluminium med därtill efterföljande bearbetning, ytbehandling samt montering enligt våra kunders önskemål. Våra kunder finns i många olika branscher men med en tyngdpunkt mot medicinbranschen samt företag som tillhandahåller komponenter för process- och försvarsindustrin. Våra kunder finns mestadels i Sverige och Europa.

Vår styrka ligger i att leverera färdiga delsystem med höga krav på mångsidighet, snabbhet och kvalitet, och till konkurrenskraftiga priser. Huvudkontor finns i Sölvesborg, med en anläggning på 5000 kvm. I vårt bolag i Polen finns en fabrik på 3000 kvm.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som Ekonomiansvarig hos Blekinge Pressgjuteri arbetar du i en bred roll med det övergripande och operativa ekonomi- och redovisningsansvaret. Du ansvarar för budget, fakturering, investerings- och likviditetsplanering samt redovisning av skatter och avgifter. Vidare ingår framtagande av prognoser och rapporter, månads-, kvartals- samt årsbokslut. I ditt arbetsområde ingår även löneadministration.

I rollen som Ekonomiansvarig förväntas du analysera ekonomiska resultat och bidra till affärsmässiga förbättringar samt säkerställa att välunderbyggda beslut tas. Utöver externa kontakter med revisor och bank m. fl. kommer du även ha nära kontakt med koncernens ekonomiansvarig samt samarbeta tätt med vårt polska dotterbolag Proal.

Du ingår i ledningsgruppen för Blekinge Pressgjuteri och rapporterar till VD.

Då bolagets ambition är att fortsätta växa kommer du som Ekonomiansvarig ha en betydande roll i att leda och utveckla ekonomifunktionen i samband med detta.

Din profil

Vi söker dig med en högskola/universitetsutbildning inom ekonomi och arbetserfarenhet från en liknande roll. Har du erfarenhet från tillverkande industri ser vi detta som meriterande. Du har tidigare arbetat i MPS system, har du specifik erfarenhet av Monitor är det en fördel. Vidare är det meriterande om du har någon typ av erfarenhet inom HR och tidigare har arbetat med löneadministration. För rollen krävs utmärkta kunskaper i svenska och engelska, har du även kunskaper i polska eller tyska är det meriterande.

Som person har du god förmåga att planera och organisera ditt arbete samt säkerställa att tillräckliga resurser finns tillgängliga. Du prioriterar ekonomiska resultat och fokuserar på lönsamhet. Vidare tar du initiativ inom och utanför eget ansvar i syfte att få saker ske. Komplexa problem hanterar du självständigt och effektivt, med bevarat lugn och fokus. Du samarbetar väl med andra genom öppenhet och tillgänglighet samt utbyte av erfarenheter, information och idéer.

Ansök redan idag!

Ansökan

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

Sök tjänsten genom att klicka på ansök och registrera dig i vår databas, detta för att följa riktlinjerna som gäller för GDPR. För frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvarigt rekryteringsteam;

Marie Johansson och nås på 0700-911403 eller på [email protected]
Selma Sabanovic och nås på 0727-120405 eller på [email protected]

Väl mött!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till! Visa mindre