Lediga jobb som Bygglovshandläggare i Sölvesborg

Se lediga jobb som Bygglovshandläggare i Sölvesborg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sölvesborg som finns hos arbetsgivaren.

Bygglovshandläggare

Samhällsbyggnad Fritid och Kulturförvaltningen består av strategiska avdelningen, fastighetsavdelningen, bygglovsavdelningen, driftavdelning gata/park och fritid, kultur och musikskola. Vi är cirka 70 medarbetare som förbereder och planerar så att kommunens vision kan förverkligas. Vårt uppdrag är att planera, bygga, utveckla och förvalta ett hållbart och väl fungerande samhälle samt att skapa ett brett fritid- och kulturutbud för alla. Nu söker vi en v... Visa mer
Samhällsbyggnad Fritid och Kulturförvaltningen består av strategiska avdelningen, fastighetsavdelningen, bygglovsavdelningen, driftavdelning gata/park och fritid, kultur och musikskola. Vi är cirka 70 medarbetare som förbereder och planerar så att kommunens vision kan förverkligas.

Vårt uppdrag är att planera, bygga, utveckla och förvalta ett hållbart och väl fungerande samhälle samt att skapa ett brett fritid- och kulturutbud för alla.

Nu söker vi en vikarierande medarbetare till bygglovsavdelningen. Vikariatet omfattar tio månader.

Bygglovsavdelningen består av fem kreativa och engagerade medarbetare inom plan och bygg som ansvarar för bygglovsprocessen samt tillsyn enligt plan- och bygglagen.

ARBETSUPPGIFTER
Bygglovsavdelningen söker en driven och självständig bygglovhandläggare för ett vikariat.

I arbetet, som en av två handläggare, har du tillsammans med nämndsekreterare och byggnadsinspektör en viktig roll att hjälpa kommuninvånare och företag att förverkliga sina byggprojekt. Som bygglovshandläggare kommer du att handlägga ärenden enligt plan- och bygglagen. Rollen innebär många möten och dialoger med allmänheten, exploatörer och entreprenörer, samt med politikens företrädare och remissinstanser inom andra myndigheter. I arbetet ingår även att vid behov delta i löpande arbete med olika stadsutvecklingsfrågor via lokaliseringsutredningar, gestaltningsprogram med mera.

Vi erbjuder ett spännande uppdrag i en expansiv kommun med stora framtidsplaner, där alla bidrag till att utveckla Sölvesborg till en än mer attraktiv kommun att bo och verka i är välkomna! Du kommer till en inspirerande arbetsplats i Stadshuset som ligger centralt i Sölvesborg, på några få minuters gångavstånd till Resecentrum. Hos oss har vi flextid, friskvård på arbetstid och en trevlig arbetsmiljö. Möjlighet finns att arbeta hemifrån.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med relevant högskoleutbildning inom byggområdet eller med specifik YA- eller YH- utbildning till bygglovshandläggare. Kunskap och intresse inom arkitektur och gestaltning är meriterande. Du ska vara väl förtrogen med plan- och bygglagen och ha goda kunskaper om bygg- och planprocessen. Du kan göra självständiga bedömningar och tolkning utifrån tillämplig lagstiftning. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och ha god datorvana då avdelningen kommit långt i digitaliseringsprocessen. Vi använder oss av Byggr som verksamhetssystem

Du är en duktig kommunikatör som har lätt för att skapa nätverk och med ditt engagemang skapar du energi och förtroende i din omgivning. Du är omvärldsorienterad och prioriterar god service och kvalitet till såväl företag som allmänhet. Arbetet kräver stort intresse för form, gestaltning och miljö.

ÖVRIGT
I Sölvesborgs kommun arbetar våra 1 500 medarbetare efter ledorden värme, närhet och engagemang. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar tillsammans för att Sölvesborg ska vara en plats där det skapas möjligheter för den som bor, verkar eller vistas här.
Vi erbjuder dig en dynamisk och lyhörd arbetsplats där vi är positiva till nya idéer och god stämning och trivsel har hög prioritet. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför många förmåner. Läs mer på www.solvesborg.se/jobb

Sölvesborg ligger vid Blekinges kust med goda pendlingsmöjligheter till både Karlskrona och Malmö.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre