Lediga jobb som Säkerhetsarbete i Sölvesborg

Se lediga jobb som Säkerhetsarbete i Sölvesborg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sölvesborg som finns hos arbetsgivaren.

Veterankraft söker pensionärer till ett prestgegullt uppdrag

Ansök    Maj 15    Veterankraft AB    Trafikövervakare
Om företaget Veterankraft är en jobbplattform för personer från 55 år och äldre. Som tjänste- och bemanningsföretag hyr vi ut 55-plussare till företag, föreningar och offentlig sektor. Med vår stora bank av 55-plussare med livserfarenhet och olika kompetenser täcker vi i stort sett allt inom tjänstesektorn, oavsett omfattning och innehåll. Om oss En Veteran inom Veterankraft AB har en viktig uppgift och egenskap: att vara centrum för positiv energi. Den p... Visa mer
Om företaget
Veterankraft är en jobbplattform för personer från 55 år och äldre. Som tjänste- och bemanningsföretag hyr vi ut 55-plussare till företag, föreningar och offentlig sektor. Med vår stora bank av 55-plussare med livserfarenhet och olika kompetenser täcker vi i stort sett allt inom tjänstesektorn, oavsett omfattning och innehåll.

Om oss
En Veteran inom Veterankraft AB har en viktig uppgift och egenskap: att vara centrum för positiv energi. Den positiva energin återspeglas i ett stort engagemang och ett professionellt uppträdande med en underliggande glädje och kamratskap. Det skall vara roligt att jobba för oss och det skall vara roligt att vara kund hos oss.

Om tjänsten
: Veterankraft har vunnit ett prestigefullt nationellt uppdrag från TRAFIKIA om att utföra viktiga statistikmätningar under hösten. Nu söker vi pensionärer som vill göra en meningsfull insats i orterna Kalmar, Torsås, Mörbylånga, Borgholm, Nybro, Emmaboda, Oskarshamn, Västervik, Vimmeby, Hultsfred, Högsby och Mönsterås

Dina arbetsuppgifter
Rollen som trafikmätare innebär att du kommer att utföra viktiga statistikmätningar såsom att räkna cykelhjälmar, mopedhjälmar och bilbältesanvändning i närheten av cykelstråk, vid grundskolor och centrala adresser i (här lägger du in de orter som ska kopplas till annonsen). Syftet är att få in underlag för framtida trafik- och säkerhetsplanering. Ett jobb som utförs utomhus oavsett rådande väder under veckorna 34–39, en eller flera dagar.

Arbetet kommer behöva utföras under rusningstrafik, morgon och eftermiddag där respektive arbetspass är på minst 2 timmar per gång. Du är naturligtvis avtalsförsäkrad under den tid som du utför uppdragen.


Vem är du?
Vi söker dig som är ålders- eller avtalspensionär. Du är ordningsam och tålmodig med en hög grad av noggrannhet då resultatet av din insats blir en viktig del av slutkundens framtida beslutsunderlag. Då arbetet ska utföras oavsett väder och vind, behöver du tycka om att arbeta utomhus. När sista passet är slutfört, sammanställs dagens statistikmätning.

Ansökan
Välkommen in med din ansökan! Visa mindre

Besiktningstekniker till Carspect Slottet i Sölvesborg

Vi söker en besiktningstekniker till Carspect Slottet i Sölvesborg. Arbetsuppgifter Som besiktningstekniker hos oss är du en viktig person för företagets fortsatta utveckling och varumärke. Du genomför grundliga kontroller av fordon för att se om de uppfyller de föreskrivna krav som är uppställda av våra myndigheter. Tillsammans med dina medarbetare ser du till att besiktningsprocessen fungerar. Vem är du Vi söker dig som främst redan är certifierade b... Visa mer
Vi söker en besiktningstekniker till Carspect Slottet i Sölvesborg.

Arbetsuppgifter

Som besiktningstekniker hos oss är du en viktig person för företagets fortsatta utveckling och varumärke. Du genomför grundliga kontroller av fordon för att se om de uppfyller de föreskrivna krav som är uppställda av våra myndigheter. Tillsammans med dina medarbetare ser du till att besiktningsprocessen fungerar.
Vem är du

Vi söker dig som främst redan är certifierade besiktningstekniker eller varit certifierad besiktningstekniker.

Med din professionalism, yrkesstolthet och vilja att sätta kunden i centrum kommer du att påverka kundernas val av station idag och i framtiden. Du är ansvarsfull, noggrann och kan förmedla information på ett trevligt och tydligt sätt.

Vi erbjuder

- En betydelsefull roll där din insats gör skillnad för kollegor och kunder.
- Ett utåtriktat arbete med många kundkontakter.
- Ett arbete i en humanistisk arbetsmiljö där mjuka värden uppskattas.

Vi har kollektivavtal som bland annat inkluderar pensionsavsättning, grupplivförsäkring, arbetsskadeförsäkring och extra lön vid föräldraledighet. Vi har dessutom arbetstidsförkortning om 58 timmar/år och friskvårdsbidrag.

Välkommen med din ansökan!

Carspect öppnade sin första besiktningsstation 1 juli 2010, samma datum som den svenska besiktningsmarknaden öppnade för konkurrens.

Vi utför omkring en miljon besiktningar per år på våra drygt 110 besiktningsstationer runt om i landet. Utöver kontroll -och registreringsbesiktningar av lätta fordon erbjuder vi frivilliga tester.

Vi mäter kontinuerligt kundnöjdhet och våra kunder är mycket nöjda med oss.

Carspect har omkring 320 anställda som representerar en stor etnisk och kulturell mångfald samt ett brett åldersspann. Vi främjar en jämn könsfördelning. Våra anställda får kontinuerlig fortutbildning, exempelvis utbildning i nya föreskrifter som påverkar företaget och teknisk fortbildning.

Välkommen att växa med Carspect! Visa mindre

Bygglovshandläggare

Samhällsbyggnad Fritid och Kulturförvaltningen består av strategiska avdelningen, fastighetsavdelningen, bygglovsavdelningen, driftavdelning gata/park och fritid, kultur och musikskola. Vi är cirka 70 medarbetare som förbereder och planerar så att kommunens vision kan förverkligas. Vårt uppdrag är att planera, bygga, utveckla och förvalta ett hållbart och väl fungerande samhälle samt att skapa ett brett fritid- och kulturutbud för alla. Nu söker vi en v... Visa mer
Samhällsbyggnad Fritid och Kulturförvaltningen består av strategiska avdelningen, fastighetsavdelningen, bygglovsavdelningen, driftavdelning gata/park och fritid, kultur och musikskola. Vi är cirka 70 medarbetare som förbereder och planerar så att kommunens vision kan förverkligas.

Vårt uppdrag är att planera, bygga, utveckla och förvalta ett hållbart och väl fungerande samhälle samt att skapa ett brett fritid- och kulturutbud för alla.

Nu söker vi en vikarierande medarbetare till bygglovsavdelningen. Vikariatet omfattar tio månader.

Bygglovsavdelningen består av fem kreativa och engagerade medarbetare inom plan och bygg som ansvarar för bygglovsprocessen samt tillsyn enligt plan- och bygglagen.

ARBETSUPPGIFTER
Bygglovsavdelningen söker en driven och självständig bygglovhandläggare för ett vikariat.

I arbetet, som en av två handläggare, har du tillsammans med nämndsekreterare och byggnadsinspektör en viktig roll att hjälpa kommuninvånare och företag att förverkliga sina byggprojekt. Som bygglovshandläggare kommer du att handlägga ärenden enligt plan- och bygglagen. Rollen innebär många möten och dialoger med allmänheten, exploatörer och entreprenörer, samt med politikens företrädare och remissinstanser inom andra myndigheter. I arbetet ingår även att vid behov delta i löpande arbete med olika stadsutvecklingsfrågor via lokaliseringsutredningar, gestaltningsprogram med mera.

Vi erbjuder ett spännande uppdrag i en expansiv kommun med stora framtidsplaner, där alla bidrag till att utveckla Sölvesborg till en än mer attraktiv kommun att bo och verka i är välkomna! Du kommer till en inspirerande arbetsplats i Stadshuset som ligger centralt i Sölvesborg, på några få minuters gångavstånd till Resecentrum. Hos oss har vi flextid, friskvård på arbetstid och en trevlig arbetsmiljö. Möjlighet finns att arbeta hemifrån.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med relevant högskoleutbildning inom byggområdet eller med specifik YA- eller YH- utbildning till bygglovshandläggare. Kunskap och intresse inom arkitektur och gestaltning är meriterande. Du ska vara väl förtrogen med plan- och bygglagen och ha goda kunskaper om bygg- och planprocessen. Du kan göra självständiga bedömningar och tolkning utifrån tillämplig lagstiftning. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och ha god datorvana då avdelningen kommit långt i digitaliseringsprocessen. Vi använder oss av Byggr som verksamhetssystem

Du är en duktig kommunikatör som har lätt för att skapa nätverk och med ditt engagemang skapar du energi och förtroende i din omgivning. Du är omvärldsorienterad och prioriterar god service och kvalitet till såväl företag som allmänhet. Arbetet kräver stort intresse för form, gestaltning och miljö.

ÖVRIGT
I Sölvesborgs kommun arbetar våra 1 500 medarbetare efter ledorden värme, närhet och engagemang. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar tillsammans för att Sölvesborg ska vara en plats där det skapas möjligheter för den som bor, verkar eller vistas här.
Vi erbjuder dig en dynamisk och lyhörd arbetsplats där vi är positiva till nya idéer och god stämning och trivsel har hög prioritet. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför många förmåner. Läs mer på www.solvesborg.se/jobb

Sölvesborg ligger vid Blekinges kust med goda pendlingsmöjligheter till både Karlskrona och Malmö.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Besiktningstekniker till Carspect Slottet i Sölvesborg

Vi söker en besiktningstekniker till Carspect Slottet i Sölvesborg. Arbetsuppgifter Som besiktningstekniker hos oss är du en viktig person för företagets fortsatta utveckling och varumärke. Du genomför grundliga kontroller av fordon för att se om de uppfyller de föreskrivna krav som är uppställda av våra myndigheter. Tillsammans med dina medarbetare ser du till att besiktningsprocessen fungerar. Vem är du Vi söker främst dig som redan är certifierad be... Visa mer
Vi söker en besiktningstekniker till Carspect Slottet i Sölvesborg.

Arbetsuppgifter

Som besiktningstekniker hos oss är du en viktig person för företagets fortsatta utveckling och varumärke. Du genomför grundliga kontroller av fordon för att se om de uppfyller de föreskrivna krav som är uppställda av våra myndigheter. Tillsammans med dina medarbetare ser du till att besiktningsprocessen fungerar.
Vem är du

Vi söker främst dig som redan är certifierad besiktningstekniker eller som tidigare varit certifierad besiktningstekniker.

Med din professionalism, yrkesstolthet och vilja att sätta kunden i centrum kommer du att påverka kundernas val av station idag och i framtiden. Du är ansvarsfull, noggrann och kan förmedla information på ett trevligt och tydligt sätt.

Vi erbjuder

- En chans att vara med och bygga ett nytt företag.
- En betydelsefull roll där din insats gör skillnad för kollegor och kunder.
- Ett utåtriktat arbete med många kundkontakter.
- Ett arbete i en humanistisk arbetsmiljö där mjuka värden uppskattas.

Vi har kollektivavtal som bland inkluderar pensionsavsättning, grupplivförsäkring, arbetsskadeförsäkring och extra lön vid föräldraledighet. Vi har dessutom arbetstidsförkortning om 58 timmar/år och friskvårdsbidrag.

Välkommen med din ansökan!

Drygt elva år har gått sedan avregleringen och Carspect, den överlägset största spelaren av de som utmanat monopolet, expanderar ytterligare och vill rekrytera dig som är Sveriges bästa besiktningstekniker eller besiktningsingenjör.

Vi vill att du som söker jobb hos oss tror på det personliga mötet mellan dig och kunden, och du gör det lilla extra för att kunden ska bli nöjd. Hos oss har du möjlighet att påverka och vi värdesätter ditt engagemang att fortsätta utveckla Carspect att bli ett av de ledande fordonsbesiktningsföretagen i landet.

Om du inte redan är certifierad besiktningstekniker kan vi erbjuda dig betald utbildning.

Välkommen att växa med Carspect! Visa mindre

Räddningstjänstpersonal i beredskap till Sölvesborg eller Mjällby

Arbetsuppgifter Som räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB) har du beredskap en vecka åt gången, antingen var tredje eller var fjärde vecka, beroende på anställningsort. Du ska kunna ta dig till din brandstation under dygnets alla timmar inom en föreskriven tid. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är räddningstjänst i utryckningsstyrka:  - skadeavhjälpande insats vid räddningstjänst. Släcka bränder, rädda liv, sanering vid trafik- och kemolyckor är några e... Visa mer
Arbetsuppgifter
Som räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB) har du beredskap en vecka åt gången, antingen var tredje eller var fjärde vecka, beroende på anställningsort. Du ska kunna ta dig till din brandstation under dygnets alla timmar inom en föreskriven tid. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är räddningstjänst i utryckningsstyrka: 
- skadeavhjälpande insats vid räddningstjänst. Släcka bränder, rädda liv, sanering vid trafik- och kemolyckor är några exempel.
- övning för förberedande av insats.
- delta i förebyggande åtgärder som till exempel ge information/utbildning till privatpersoner och företag.

 
Kvalifikationer
Krav för tjänsterna är B-körkort och att du är fullt frisk och har god fysisk arbetsförmåga enligt AFS 2007:7 och AFS 2019:3. Detta innebär att du måste genomföra och godkännas på den medicinska kontrollen (arbets-EKG och läkarundersökning) och de fysiska testerna. De fysiska testerna består av rullbandstest, simtest och andra praktiska tester. Mer information om detta finner du på vår hemsida. Meriterande är att du har C-körkort annars förbinder du dig att ta C-körkort. 
 
Som person är du trygg i dig själv och har god självinsikt. Du kan sätta dig in i någon annans situation. Du har initiativförmåga och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
 
För att en anställning som RiB ska bli aktuell:
- kommer vi att lägga stor vikt vid att din bostad och/eller arbetsplats ska vara belägen så att du kan rycka ut från brandstationen inom den föreskrivna tiden (5 minuter).
- måste du ha ett medgivande från din huvudarbetsgivare. Blanketten finns att hämta på vår hemsida. 
- måste du uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret.
                
Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla samhällets invånare och värnar därför om en jämn könsfördelning och mångfald i vår organisation.

 
Placering                            
Vid någon av våra brandstationer: Sölvesborg eller Mjällby.                    
 
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning med möjlighet till tillsvidare.       
 
Lön
Enligt avtal.
 
Tillträdesdag                     
Enligt överenskommelse.
 
Övrigt                                 
Anställningen inleds med en utbildning i allmän räddningstjänst, i vilken du måste bli godkänd i för att erbjudas en anställning. Utbildningen genomförs dagtid under tre veckor.
                                            
Organisationens strävan är att du som anställd ska krigsplaceras inom vår organisation.
 
Upplysningar
Martin Wijk, enhetschef operativ RiB, tfn: 0454-30 51 07
Sandra Bohlin, HR-chef, tfn: 0454-30 51 24
Fredrik Åberg för Sölvesborg och Mjällby, tfn: 0454-30 51 17
Anders Dahlbom för Svängsta, tfn: 0454-30 51 34
Mats Svensson för Karlshamn, tfn: 0454-30 51 27
David Bujukliev för Olofström, tfn: 0454-30 51 21
 
Magnus Krantz, facklig företrädare Brandmännens Riksförbund, tfn: 08-7223486
Erik Gustavsson, facklig företrädare Kommunal, tfn: 0454-30 51 00
Robert Carlsson, facklig företrädare Vision, tfn: 0454-30 51 00

 
Vill du veta mer om räddningstjänsten besök gärna vår hemsida www.raddning.com. För upplysningar om kommunerna hänvisar vi till hemsidorna www.karlshamn.se, www.olofstrom.se och www.solvesborg.se
 
Ansökan med personligt brev, CV samt eventuella intyg ska vara Räddningstjänsten Västra Blekinge tillhanda senast 2022-10-23. Vi tillämpar löpande rekrytering under ansökningsperioden, skicka gärna in din ansökan omedelbart. 
 
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
 
 
Välkommen med din ansökan, vi behöver dig!


Vill du hjälpa människor, är fysiskt aktiv och arbetar bra i grupp, sök tjänsten som räddningspersonal i beredskap. Fler brandmän behövs för att kunna erbjuda våra kommuninvånare hjälp vid olyckor och kriser. Vi behöver dig!

Räddningstjänsten Västra Blekinge är ett kommunalförbund som bedriver räddningstjänst. Kommunalförbundet består av medlemskommunerna Karlshamn, Sölvesborg och Olofström, som tillsammans har ca. 60 000 invånare. Räddningstjänsten Västra Blekinge har en heltidskår, fem deltidskårer, ett räddningsvärn och ett skogsbrandvärn med ca. 190 medarbetare.

Vi jobbar utifrån en värdegrund som ska genomsyra allt vårt arbete. Värdegrunden talar om hur vi bemöter varandra och vägleder oss i vårt dagliga arbete. För oss är det en självklarhet att du förstår och delar våra värdeord Öppenhet, Trygghet och Respekt.


Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Besiktningstekniker till vår station i Sölvesborg

Är du fordonsintresserad och söker ett socialt arbete med mycket kundkontakt? Vi söker nu engagerade och hjälpsamma besiktningstekniker till våra stationer. Vi tror att du som söker är tekniskt kunnig, kommunikativ och känner stolthet i att göra Sverige till en mer trafiksäker plats. När du arbetar som besiktningstekniker hos oss ska du ha ett gott sinne för affärer och förstå vikten av att sätta kunden och service i första rummet. ARBETSUPPGIFTER Du le... Visa mer
Är du fordonsintresserad och söker ett socialt arbete med mycket kundkontakt?
Vi söker nu engagerade och hjälpsamma besiktningstekniker till våra stationer. Vi tror att du som söker är tekniskt kunnig, kommunikativ och känner stolthet i att göra Sverige till en mer trafiksäker plats. När du arbetar som besiktningstekniker hos oss ska du ha ett gott sinne för affärer och förstå vikten av att sätta kunden och service i första rummet.

ARBETSUPPGIFTER

Du levererar Besiktas tjänster på ett sätt som uppfyller eller överträffar våra kunders förväntningar vad gäller bemötande, kvalitet på arbetet och information/administration i samband med vår service. Som besiktningstekniker är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att besikta fordon, ta emot kunder och erbjuda våra tilläggstjänster på stationen. Du behöver inte ha erfarenhet av att besikta fordon sedan tidigare, även om det är meriterande, Besikta Bilprovning tillhandahåller den grundläggande utbildning du behöver för att certifieras och lyckas i tjänsten.
VEM ÄR DU?
Du förstår vikten av god kundservice och har erfarenhet av någon typ av arbete med direkt kundkontakt. För oss är det viktigt att du tycker om att ta hand om kunder, arbeta praktiskt och har ett tekniskt intresse. Du kommer att jobba nära kunden och behöver därför ha förmåga att skapa långsiktiga kundrelationer.

Du är flexibel och strukturerad i ditt arbete samtidigt som du är ansvarsfull och ser utmaningar som ett naturligt steg i karriären. Du är socialt utåtriktad, har samarbetsförmåga samtidigt som du har modet att fatta egna beslut och kan även arbeta under tidspress. Du har lätt för att ta till dig nya instruktioner. För att lyckas i jobbet behöver du vara serviceinriktad, noggrann, självständig och ha grundläggande datakunskaper för att kunna navigera dig i våra system och handböcker. Ditt främsta arbetsverktyg är en handdator, i vilken du registrerar hela besiktningen.

KVALIFIKATIONER

- God förmåga att uttala sig i såväl tal som skrift på svenska
- Avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande
- God fordonskunskap
- Data- och mobilvana
- B körkort (manuell)

MERITERANDE

- Arbetslivserfarenhet av sälj och/eller service
- Fordonsteknisk bakgrund
- Arbetslivserfarenhet från liknande bransch

OM TJÄNSTEN

Tjänsten är en heltidstjänst. Vi tillämpar sex månaders provanställning och därefter tillsvidareanställning samt individuell lönesättning. Urval och intervjuer sker löpande, tillträde sker enligt överenskommelse. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Arbetstid varierar över veckan och innefattar kvällar och helger samt arbete på andra stationer.

SÖKANDE Vi ser gärna sökanden av olika åldrar, kön och etniska bakgrunder. Det är avgörande för oss är att du delar vår grundläggande värdering GAS - Glädje, ansvar och stolthet i arbetet med kollegor och i mötet mot våra kunder.

I över 50 år hade den statligt ägda Bilprovningen monopol på den svenska marknaden för bilbesiktning. När marknaden avreglerades 2010 steg Besikta Bilprovning in som en ny aktör inom bilprovningen med målsättningen att göra något annorlunda. Något nytt. Vi ville sätta en ny standard för bilprovning – och det behövdes. Besiktningarna hade inte utvecklats i samma takt som bilarna. Jämfört med förr ser dagens bilar mer ut som rullande datorer, och besiktningen måste anpassas därefter. Därför startade vi en bilprovning som inte bara gör det som lagen kräver, utan erbjuder något mer. Något som både är enklare och säkrare för dig och din familj. Resultatet blev Besikta Bilprovning. Visa mindre

Badvärd

Ansök    Mar 2    Hälleviksbadet AB    Badbevakare
Vi söker 2 st Badvärdar till Hälleviksbadet som är ett utomhusbad på Listerlandet. Ett krav är att du är simkunning samt en glad och hjälpsam person. Arbetsuppgifter är att ha koll på de badande och kunna bistå dem med den hjälp som de behöver. Även att hålla ordning och reda i omklädningsrum och på badområdet. Även lite städning. Vi söker en kvinnlig och en manlig badvärd. Arbetstiden är ca 20-30 tim/vecka samt även helger. Från mitten av maj t.o.m august... Visa mer
Vi söker 2 st Badvärdar till Hälleviksbadet som är ett utomhusbad på Listerlandet.
Ett krav är att du är simkunning samt en glad och hjälpsam person.
Arbetsuppgifter är att ha koll på de badande och kunna bistå dem med den hjälp som de behöver. Även att hålla ordning och reda i omklädningsrum och på badområdet. Även lite städning.
Vi söker en kvinnlig och en manlig badvärd. Arbetstiden är ca 20-30 tim/vecka samt även helger. Från mitten av maj t.o.m augusti. Visa mindre

Besiktningstekniker till vår station i Sölvesborg

Är du fordonsintresserad och söker ett socialt arbete med mycket kundkontakt? Vi söker nu engagerade och hjälpsamma besiktningstekniker till våra stationer. Vi tror att du som söker är tekniskt kunnig, kommunikativ och känner stolthet i att göra Sverige till en mer trafiksäker plats. När du arbetar som besiktningstekniker hos oss ska du ha ett gott sinne för affärer och förstå vikten av att sätta kunden och service i första rummet. ARBETSUPPGIFTER Du l... Visa mer
Är du fordonsintresserad och söker ett socialt arbete med mycket kundkontakt?
Vi söker nu engagerade och hjälpsamma besiktningstekniker till våra stationer. Vi tror att du som söker är tekniskt kunnig, kommunikativ och känner stolthet i att göra Sverige till en mer trafiksäker plats. När du arbetar som besiktningstekniker hos oss ska du ha ett gott sinne för affärer och förstå vikten av att sätta kunden och service i första rummet.

ARBETSUPPGIFTER

Du levererar Besiktas tjänster på ett sätt som uppfyller eller överträffar våra kunders förväntningar vad gäller bemötande, kvalitet på arbetet och information/administration i samband med vår service. Som besiktningstekniker är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att besikta fordon, ta emot kunder och erbjuda våra tilläggstjänster på stationen. Du behöver inte ha erfarenhet av att besikta fordon sedan tidigare, även om det är meriterande, Besikta Bilprovning tillhandahåller den grundläggande utbildning du behöver för att certifieras och lyckas i tjänsten.
VEM ÄR DU?
Du förstår vikten av god kundservice och har erfarenhet av någon typ av arbete med direkt kundkontakt. För oss är det viktigt att du tycker om att ta hand om kunder, arbeta praktiskt och har ett tekniskt intresse. Du kommer att jobba nära kunden och behöver därför ha förmåga att skapa långsiktiga kundrelationer.

Du är flexibel och strukturerad i ditt arbete samtidigt som du är ansvarsfull och ser utmaningar som ett naturligt steg i karriären. Du är socialt utåtriktad, har samarbetsförmåga samtidigt som du har modet att fatta egna beslut och kan även arbeta under tidspress. Du har lätt för att ta till dig nya instruktioner. För att lyckas i jobbet behöver du vara serviceinriktad, noggrann, självständig och ha grundläggande datakunskaper för att kunna navigera dig i våra system och handböcker. Ditt främsta arbetsverktyg är en handdator, i vilken du registrerar hela besiktningen.

KVALIFIKATIONER

- God förmåga att uttala sig i såväl tal som skrift på svenska
- Avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande
- God fordonskunskap
- Data- och mobilvana
- B körkort (manuell)

MERITERANDE

- Arbetslivserfarenhet av sälj och/eller service
- Fordonsteknisk bakgrund
- Arbetslivserfarenhet från liknande bransch

OM TJÄNSTEN

Tjänsten är en heltidstjänst. Vi tillämpar sex månaders provanställning och därefter tillsvidareanställning samt individuell lönesättning. Urval och intervjuer sker löpande, tillträde sker enligt överenskommelse. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Arbetstid varierar över veckan och innefattar kvällar och helger samt arbete på andra stationer.

SÖKANDE
Vi ser gärna sökanden av olika åldrar, kön och etniska bakgrunder. Det är avgörande för oss är att du delar vår grundläggande värdering GAS - Glädje, ansvar och stolthet i arbetet med kollegor och i mötet mot våra kunder.

I över 50 år hade den statligt ägda Bilprovningen monopol på den svenska marknaden för bilbesiktning. När marknaden avreglerades 2010 steg Besikta Bilprovning in som en ny aktör inom bilprovningen med målsättningen att göra något annorlunda. Något nytt. Vi ville sätta en ny standard för bilprovning – och det behövdes. Besiktningarna hade inte utvecklats i samma takt som bilarna. Jämfört med förr ser dagens bilar mer ut som rullande datorer, och besiktningen måste anpassas därefter. Därför startade vi en bilprovning som inte bara gör det som lagen kräver, utan erbjuder något mer. Något som både är enklare och säkrare för dig och din familj. Resultatet blev Besikta Bilprovning. Visa mindre

Brandinspektör

Arbetsuppgifter   Som brandinspektör kommer du självständigt att utföra det dagliga arbetet samt ha mycket kontakt med externa aktörer. Din arbetstid kommer att utgöras av förebyggande arbete i form av exempelvis tillsyn, tillståndshantering, remisshantering och extern utbildning. Externa utbildningar kan vara skräddarsydda utbildningar för kommunala verksamheter, allmän brandkunskap och heta arbeten.   Du har också ett övergripande ansvar för personalplan... Visa mer
Arbetsuppgifter
 
Som brandinspektör kommer du självständigt att utföra det dagliga arbetet samt ha mycket kontakt med externa aktörer. Din arbetstid kommer att utgöras av förebyggande arbete i form av exempelvis tillsyn, tillståndshantering, remisshantering och extern utbildning. Externa utbildningar kan vara skräddarsydda utbildningar för kommunala verksamheter, allmän brandkunskap och heta arbeten.
 
Du har också ett övergripande ansvar för personalplanering samt löpande drift och underhåll av brandstationerna i Sölvesborg och Mjällby, skötsel av brandmaterial på Hanö och till viss del på tillhörande fordon. Du kommer även att delta i planering och genomförande av interna utbildningar för våra deltidsbrandmän.
 
Du är beredd att vara en del av räddningstjänstens skadeavhjälpande verksamhet i Sölvesborgs kommun under arbetstid.

 
Kvalifikationer
 

Vi söker dig som är brandman med godkänd SMO-utbildning alternativt brandman heltid eller räddningsinsats alternativt brandman deltid. Du är fullt frisk och har god fysisk arbetsförmåga i enlighet med AFS 2019:3 och AFS 2007:7. Andra krav är simkunnighet och C-körkort. Vi ser det som meriterande om du har utbildningarna tillsyn och annan olycksförebyggande verksamhet, kurs A och räddningsledare, kurs A eller motsvarande. Även erfarenhet från arbete med tillsyner och som styrkeledare är meriterande.  
 
För att trivas i rollen som brandinspektör skall du vara flexibel och tycka om varierande arbetsuppgifter. Som person är du trygg i dig själv och har god självinsikt. Du har ett serviceinriktat arbetssätt samt kan skapa och bibehålla goda relationer. Du är lyhörd och har en förmåga att snabbt sätta dig in i en situation. Andra egenskaper som vi värdesätter är att du är strukturerad, engagerad, ansvarstagande, har initiativförmåga och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Du måste kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. 
 
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
 
Innan en anställning kan bli aktuell måste du uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret samt genomföra hälsoundersökning med ett godkänt resultat. Vid behov kan personlighetstest genomföras. Vår strävan är att du ska krigsplaceras inom vår organisation.
 
Är du intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap, finns det möjlighet till detta. 
 
Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla samhällets invånare och värnar därför om en jämn könsfördelning och mångfald i vår organisation.
 

Placering                            
Brandstationen Sölvesborg.                     
 
Anställningsform
Tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas under sex månader.       
 
Lön
Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.
 
Tillträdesdag                     
Enligt överenskommelse.
 
Upplysningar
Ann-Sophie Jakobsson, enhetschef förebyggande, tfn: 0454-30 51 04 
Sandra Bohlin, HR-chef, tfn: 0454-30 51 24 
 
Robbert Carlsson, facklig företrädare Vision, tfn: 0454-30 51 00

 
Vill du veta mer om räddningstjänsten besök gärna vår hemsida www.raddning.com. För upplysningar om kommunerna hänvisar vi till hemsidorna www.karlshamn.se, www.olofstrom.se och www.solvesborg.se
 
Ansökan med personligt brev, meritsammanställning (CV) samt betygskopior skall vara Räddningstjänsten Västra Blekinge tillhanda senast 2022-04-03. Vi tillämpar löpande rekrytering under ansökningsperioden.  
 
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
 
 
Välkommen med din ansökan!


Räddningstjänsten Västra Blekinge är ett kommunalförbund som bedriver räddningstjänst. Kommunalförbundet består av medlemskommunerna Karlshamn, Sölvesborg och Olofström, som tillsammans har ca. 60 000 invånare. Räddningstjänsten Västra Blekinge har en heltidskår, fem deltidskårer, ett räddningsvärn och ett skogsbrandvärn med ca. 190 medarbetare.

Vi jobbar utifrån en värdegrund som ska genomsyra allt vårt arbete. Värdegrunden talar om hur vi bemöter varandra och vägleder oss i vårt dagliga arbete. För oss är det en självklarhet att du förstår och delar våra värdeord Öppenhet, Respekt och Trygghet.

Som brandinspektör ingår du i enheten förebyggande som har myndighetsutövning, extern utbildning och kommunikation som ansvarsområden. Vi är en flexibel och öppen organisation där du kommer att få stora möjligheter att själv kunna påverka dina arbetsuppgifter och din arbetssituation.

Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Väktare Rond Semestervikariat Sölvesborg

Ansök    Jan 31    Securitas Sverige AB    Väktare
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare. Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad. Trivs du i ett jobb med föränderlig vardag? På Securitas jobbar vi varje dag, dygnet runt, med... Visa mer
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare.

Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad.

Trivs du i ett jobb med föränderlig vardag? På Securitas jobbar vi varje dag, dygnet runt, med att få människor att känna sig trygga. Securitas som varumärke har kommit att bli synonymt med säkerhet – och vi letar nu efter dig som är intresserad att ta på dig vår uniform tillsammans med oss. Är du vår blivande kollega? Läs mer nedan.

Om rollen

Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem. Som väktare kan du jobba både inom- och utomhus, natt eller dag och du arbetar i skift.

Du kommer till exempel att:

Genomföra säkerhetskontroller ute hos våra kunder, exempelvis att larm är påkopplat, fönster stängda osv
Säkerställa att inga obehöriga vistas bland våra kunders verksamheter och lokaler
Tjänsten passar dig som gillar att jobba med människor och hjälpa dem i deras vardag. Ibland är det tufft att vara den som står mellan hot och medmänniska. Som tur är har vi en stark gemenskap bland oss kollegor som gör att vi klarar det mesta. Vill du bli en del av ett sammansvetsat gäng, är detta tjänsten för dig.

Vi är trygghet. Vi är Securitas.

Vi söker dig som…

Har en gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska. Då du kommer att ta dig från olika platser i din roll, är B-körkort ett krav för tjänsten. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare är detta självklart starkt meriterande, men inget krav. Störst vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.

Som person tror vi att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga förstår snabbt problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.

Mer information

Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag!

Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till kontaktperson: [email protected]

Tjänsten är semestervikariat  med tillträde enligt överenskommelse.

För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.

Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Vi anställer löpande under ansökningstiden.

Om Securitas

I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden.

Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan.

Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig. Visa mindre

Brottsförebyggande samordnare

I Kommunledningsförvaltningen samlas många av kommunens stödfunktioner; kommunkansli, stab, ekonomi, personal, arbetsmarknad, näringslivskontor, kommunikation, medborgarkontor verksamhetsområdet Fritid och kultur samt verksamhetsområdet Service med måltid och städ. Kommunledningsförvaltningen är ansvarig för bland annat övergripande utveckling, stödfunktioner, kommun- och koncernstyrning samt diverse projekt. Placering: Som brottsförebyggande samordnare l... Visa mer
I Kommunledningsförvaltningen samlas många av kommunens stödfunktioner; kommunkansli, stab, ekonomi, personal, arbetsmarknad, näringslivskontor, kommunikation, medborgarkontor verksamhetsområdet Fritid och kultur samt verksamhetsområdet Service med måltid och städ.
Kommunledningsförvaltningen är ansvarig för bland annat övergripande utveckling, stödfunktioner, kommun- och koncernstyrning samt diverse projekt.

Placering: Som brottsförebyggande samordnare ligger du organisatoriskt under kommunledningsförvaltningen och den nybildade enheten Område Trygghet, säkerhet och folkhälsa. Kommunledningsförvaltningen är ansvarig för den övergripande utvecklingen. Ett av de viktigaste arbetsområdena är att skapa trygghet och säkerhet för våra medborgare, medarbetare och företag.

Området leder kommunens övergripande samordnings- och samverkansarbete inom de aktuella arbetsområdena förebyggande, brottsförebyggande, trygghet, säkerhet, folkhälsa samt det förebyggande arbetet gentemot ANDTS (Alkohol, Narkotika, Doping, Tobak, Spel). Arbetet leds ytterst av kommunens säkerhetschef.

Uppdraget genomförs enligt de strategiska direktiv och inriktningar som Sölvesborgs kommun upprättar. Som brottsförebyggande samordnare i Sölvesborg får du möjlighet att bidra till utveckling och uppbyggnad av ett helt nytt område riktat mot det trygghetsskapande och förebyggande arbetet.

Så vill du förändra, förbättra och forma framtidens samhällsklimat tillsammans med oss?

Vi ser fram emot din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
Trygghets- och säkerhetsfrågorna aktualiseras nu alltmer i kommuner, precis som i samhället i stort och vi söker någon som kan arbeta med de operativa och strategiska frågorna kopplat till det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet.

I uppdraget ingår att stötta hela den kommunala organisationen inklusive de kommunala bolagen och förbunden genom omvärldsbevakning, rådgivning, utbildningar, övningar samt utveckling av styrdokument kopplat till det systematiska brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet där du står för tillit, nyskapande, kontinuitet och systematik.
Samverkan med andra kommuner, myndigheter och övriga civilsamhället är en stor del av arbetet.

Du bidrar genom att skapa ökad kompetens och engagemang i vår verksamhet samt följer och påverkar utvecklingen inom dessa områden.

De brottsförebyggande och trygghetsskapande frågorna har hög politiskt prioritet. I tjänsten som brottsförebyggande samordnare arbetar du nära kommunledning såväl som den politiska organisationen t ex genom medverkan det lokala Brottsförebyggande rådet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleutbildning med inriktning mot säkerhets-, trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete eller annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Polisiär utbildning och erfarenhet från fältet premieras.

Som person är du drivande, initiativrik och skapar goda relationer såväl internt som externt. Du är en stabil och handlingskraftig person med hög integritet som ser möjligheter.

Du är ansvarskännande, ordningsam och omdömesgill i ditt arbetssätt. Uppdraget kräver god samarbetsförmåga. Tillsammans med dina kollegor tar ni ansvar för att uppdraget och att området utvecklas i positiv riktning.

I din roll är du pedagogisk, bekväm med att genomföra utbildningar och har en god insikt i det kommunala uppdraget. Du har goda IT-kunskaper och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Rollen kräver att du att du behöver kunna växla mellan helheten och det lilla genom att arbeta strukturerat och systematiskt. Samordnarrollen vilar på grundstenarna samordning, strategi, samverkan, omvärldsbevakning, utveckling.

Befattningen är säkerhetsklassad, därför krävs det ett svenskt medborgarskap. Den som erbjuds befattningen kommer att genomgå en säkerhetsprövning.

Du har sunda värderingar och ser alla människors lika värde

Beskrivning av kvalifikationer:
• Eftergymnasial utbildning om minst 120 hp eller motsvarande med inriktning mot säkerhet, brottsförebyggande arbete eller kriminologi.
• Erfarenhet av samverkan med andra huvudmän.
• Körkort, behörighet B.
• Goda IT-kunskaper.
• God kunskap och förmåga att uttrycka sig i tal och skrift (svenska).
• Godkänd säkerhetsprövning.
• Utdrag ur belastningsregister.

Meriterande:
• Polisiär utbildning och erfarenhet från fältet anses meriterande.
• Övrig relevant utbildning eller erfarenhet.
• Övriga språkkunskaper.
• Grundläggande kunskap i samverkande parters regelverk och lagstiftning.

ÖVRIGT
Som medarbetare i Sölvesborgs kommun erbjuds du bland annat friskvårdstimme eller friskvårdsbidrag, rabatterat årskort hos Blekingetrafiken och medlemskap i Personalklubben FRISK som anordnar och subventionerar personalsociala och hälsofrämjande aktiviteter.
Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Sölvesborg ligger vid den Blekingska kusten med cirka en timme till Karlskrona och Malmö. Det som utmärker Sölvesborg är framtidstro och gemyt, en stadskärna med danska och medeltida influenser, Sölvesborgsbron med sin prisbelönta ljussättning, Listerlandet med sina sandstränder och pittoreska fiskelägen och inte minst Sweden Rock Festivals hemmaarena. Det bor cirka 17 500 invånare här. Vi arbetar aktivt för att hålla invånarna och deras behov i fokus; engagemang, värme och närhet ska genomsyra allt vi gör.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Byggnadsinspektör

Samhällsbyggnadsförvaltningen består av fastighets-, stadsarkitekt- och teknisk avdelning. Vårt uppdrag är att planera, bygga, utveckla och förvalta ett hållbart och väl fungerande samhälle. Vi är cirka 50 medarbetare som förbereder och planerar så att kommunens vision kan förverkligas. Placering: Stadsarkitektavdelningen Stadsarkitektavdelningen består av åtta kreativa och engagerade medarbetare och vi ansvarar för kommunens översiktsplan, detaljplaner, ... Visa mer
Samhällsbyggnadsförvaltningen består av fastighets-, stadsarkitekt- och teknisk avdelning. Vårt uppdrag är att planera, bygga, utveckla och förvalta ett hållbart och väl fungerande samhälle. Vi är cirka 50 medarbetare som förbereder och planerar så att kommunens vision kan förverkligas.

Placering: Stadsarkitektavdelningen
Stadsarkitektavdelningen består av åtta kreativa och engagerade medarbetare och vi ansvarar för kommunens översiktsplan, detaljplaner, bygglov samt tillsyn m.m. enligt plan och bygglagen (PBL). Myndighetsutövningen enligt PBL sker på uppdrag av Byggnadsnämnden, som också är vår trafiknämnd och ansvarig nämnd för strandskyddsdispenser. Till vår hjälp har vi en nämndsekreterare/administratör. Vi övriga är stadsarkitekt, planarkitekter (3), bygglovsarkitekt, bygglovshandläggare och byggnadsinspektör.

Under våren kommer vi också anställa en samhällsplanerare, för att på så sätt kunna arbeta mer fackövergripande och strategiskt långsiktigt inom den större samhällsbyggnadsförvaltning vi tillhör. Över lag är vi ett piggt och glatt gäng som uppskattar nytänkande och visioner!

Tillsammans med övriga förvaltningar vill vi verka för att Sölvesborg ska vara en attraktiv kommun att bo och verka i - En kommun där vi tillsammans skapar möjligheter! Under de senaste åren har vi också upplevt en ökad inflyttning och en kraftigt ökad ärendemängd, inte minst på byggområdet. Därför välkomnar vi dig och andra som nya kollegor!

Arbetsplatsen är i Stadshuset, centralt i Sölvesborg, på några minuters gångavstånd till resecentrum. Hos oss har vi en trevlig arbetsmiljö och flextid samt friskvård på arbetstid eller friskvårdsbidrag.

ARBETSUPPGIFTER
Funktionen som byggnadsinspektör är en viktig roll i byggskedet för att kunna följa upp våra beslutade bygglov mot byggherrar och kontrollansvariga. Detsamma gäller i olika bygglovsbefriade åtgärder där du helt kan avlasta våra två handläggare. Överlag genomför du tekniska samråd, gör arbetsplatsbesök och beslutar om startbesked och slutbesked. Du kommer också arbeta med tillsynsärenden och förelägganden i den mån lov ej har sökts i vederbörlig ordning eller då fastigheter har missköts på ett eller annat sätt. Av vikt är också att följa upp byggherrars egenkontrollansvar enligt OVK obligatorisk ventilationskontroll, hissar- och lyftanordningar och tillgänglighet enligt HIN, lagen om enkelt avhjälpta hinder m.m. i samarbete med vår andra inspektör.

Beroende på din tidigare erfarenhet kan arbetet komma att viktas mer mot det ena eller andra. Målet är emellertid att du på sikt ska kunna behärska hela det nämnda ansvarsområdet, och att inspektörer och handläggare i mångt och mycket ska kunna teama upp och komplettera varandra för en jämnare arbetsfördelning. För att kunna utvecklas i arbetet krävs att du har intresse av att lära, har förmåga till struktur och ordning, och kan sätta upp mål och avsluta aktiviteter. Att verka proaktivt mot våra medborgarna för ett mer energieffektivt och hållbart byggande kommer också bli alltmer viktigt i ditt framtida arbete. Överlag är inspektörsjobbet väldigt självständigt och omväxlande, med arbete både på kontor och ute på byggarbetsplats. Mycket arbete under eget ansvar.

Under 2021 har ett omfattande digitaliseringsarbete börjat bära frukt i och med att ett digitalt ärendehanteringssystem, Bygg-R, har tagits i bruk. Allt i syfte att effektivisera vår handläggning och öka vår service. Nästa steg är att under 2022 scanna in vårt bygglovsarkiv och göra alla pappersritningar digitalt tillgängliga i vårt handläggningssystem och på sikt även mot våra medborgare via en e-tjänst. Digitaliseringen blir du också en aktiv del av, då målet är att du vid t ex platsbesök ska ha aktiv tillgång till handläggningssystem och olika protokoll-funktioner. Intresse för ny teknik är därför ett plus.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med avslutad byggnadstekniskt utbildning på högskolenivå, eller med mångårig erfarenhet som platschef eller byggledare. Dokumenterad behörighet inom något relevant fackområde såsom konstruktion, brand eller installationsteknik är i så fall ett krav. Tidigare erfarenhet av PBL som kontrollansvarig, bygglovshandläggare eller byggnadsinspektör är ej ett krav, men kan på samma sätt vara meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du behöver ha lätt för att uttrycka dig på svenska i tal och i skrift, och kunna vara både rak, tydlig och pedagogisk i din myndighetsutövning. Viktigt är att både kunna lyssna på medborgarna och visa empati, samtidigt som du ska kunna framföra ditt budskap så enkelt att det når fram. Datorvana är ett krav, med kunskaper i office-paketet som minimikrav.
B-körkort krävs.

ÖVRIGT
I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Det innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden gått ut.

I Sölvesborgs kommun arbetar våra 1 500 medarbetare efter ledorden värme, närhet och engagemang. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar tillsammans för att Sölvesborg ska vara en plats där det skapas möjligheter för den som bor, verkar eller vistas här.
Vi erbjuder dig en dynamisk och lyhörd arbetsplats där vi är positiva till nya idéer och god stämning och trivsel har hög prioritet. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför många förmåner. Läs mer på www.solvesborg.se/jobb

Sölvesborg ligger vid Blekinges kust med goda pendlingsmöjligheter till både Karlskrona och Malmö.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Trygghetsvärd, 6 tjänster

Ansök    Dec 13    Sölvesborgs kommun    Ordningsvakt
I Kommunledningsförvaltningen samlas många av kommunens stödfunktioner; kommunkansli, stab, ekonomi, personal, arbetsmarknad, näringslivskontor, kommunikation, medborgarkontor verksamhetsområdet Fritid och kultur samt verksamhetsområdet Service med måltid och städ. Kommunledningsförvaltningen är ansvarig för bland annat övergripande utveckling, stödfunktioner, kommun- och koncernstyrning samt diverse projekt. Placering: Som trygghetsvärd ligger du organis... Visa mer
I Kommunledningsförvaltningen samlas många av kommunens stödfunktioner; kommunkansli, stab, ekonomi, personal, arbetsmarknad, näringslivskontor, kommunikation, medborgarkontor verksamhetsområdet Fritid och kultur samt verksamhetsområdet Service med måltid och städ.
Kommunledningsförvaltningen är ansvarig för bland annat övergripande utveckling, stödfunktioner, kommun- och koncernstyrning samt diverse projekt.

Placering: Som trygghetsvärd ligger du organisatoriskt under kommunledningsförvaltningen och den nybildade enheten Område Trygghet, säkerhet och folkhälsa.

Området leder kommunens övergripande samordnings- och samverkansarbete inom de aktuella arbetsområdena förebyggande, brottsförebyggande, trygghet, säkerhet, folkhälsa samt det förebyggande arbetet gentemot ANDTS (Alkohol, Narkotika, Doping, Tobak, Spel). Arbetes leds ytterst av kommunens säkerhetschef.

Uppdraget genomförs operativt, lägesbildsstyrt och enligt de strategiska direktiv och inriktningar som Sölvesborgs kommun upprättar.

Som trygghetsvärd i Sölvesborg får du nu möjlighet att bidra till utveckling och uppbyggnad av ett helt nytt område riktat mot det trygghetsskapande och förebyggande arbetet.

Så vill du förändra, förbättra och forma framtidens samhällsklimat tillsammans med oss?

Vi ser fram emot din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
Trygghetsvärd är en flexibel operativ resurs som ska arbeta för att öka och trygga den sociala närvaron i Sölvesborgs kommun. Arbetet är främst av främjande och förebyggande karaktär.

Som trygghetsvärd arbetar ni i par och ni förflyttar er inom kommunen i tydligt uppmärkta fordon och arbetskläder. Uppdraget kräver arbetstider på dagar, kvällar och nätter.

Som trygghetsvärd arbetar du genom synlighet, närvaro och tillgänglighet för att skapa en ökad trygghet i kommunen och ditt främsta arbetsverktyg är ditt sätt att kommunicera, skapa kontakter och bygga relationer.

Som trygghetsvärd bidrar du till- och styrs av kommunens lägesbildsarbete. Detta beroende på de förutsättningar, utmaningar och lägesbilder som aktualiseras genom detta.

I rollen som trygghetsvärd är du en god ambassadör för kommunen samt en god förebild för barn och unga.

I din roll samverkar du fullt ut med kommunens övriga förebyggande verksamheter; t ex fältsekreterare, skola, fritidsgårdsverksamhet m fl.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är ansvarsfull, trygg och lugn i pressade situationer. Du är utåtriktad och har god förmåga att bygga relationer med alla typer av människor vilket du gör med hjälp av din kommunikativa förmåga och lyhördhet.

Du är ordningsam och omdömesgill i ditt sätt att arbeta. Du trivs med att samarbeta med andra och tillsammans med dina kollegor tar ni ansvar för att uppdraget och området utvecklas i positiv riktning.

Du kommer arbeta nära dina kollegor, och det är viktigt att ni kommer överens. Med anledning av detta lägger vi stor vikt vid personlig mognad, lämplighet och god samarbetsförmåga.

Du har god insikt i vad kommunens samhällsuppdrag innebär.

Med anledning av uppdragets inriktning är du uppmärksam, hjälpsam och du står för sunda värderingar och ser alla människors lika värde.

Beskrivning av kvalifikationer:
• Grundläggande krav på fullständig gymnasiekompetens i form av slutbetyg.
• Körkort, behörighet B.
• God kunskap och förmåga att uttrycka dig i tal och skrift (svenska).
• Relevant arbetslivserfarenhet från t ex någon typ av socialt, pedagogiskt eller relationsskapande arbete, gärna fältrelaterat.
• Liknande erfarenhet från föreningsarbete eller motsvarande.
• Utdrag ur belastningsregister.

Meriterande:
• Eftergymnasial utbildning.
• Övrig relevant utbildning eller erfarenhet.
• Övriga språkkunskaper.
• Sjukvårdsutbildning
• God lokalkännedom.

ÖVRIGT
För vidare information om tjänsterna erbjuds en digital informationsträff den 10:e januari kl.18.00. Länk kommer att publiceras på kommunens webbsida samt våra sociala medier.

Som medarbetare i Sölvesborgs kommun erbjuds du bland annat friskvårdstimme eller friskvårdsbidrag, rabatterat årskort hos Blekingetrafiken och medlemskap i Personalklubben FRISK som anordnar och subventionerar personalsociala och hälsofrämjande aktiviteter.
Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Sölvesborg ligger vid den Blekingska kusten med cirka en timme till Karlskrona och Malmö. Det som utmärker Sölvesborg är framtidstro och gemyt, en stadskärna med danska och medeltida influenser, Sölvesborgsbron med sin prisbelönta ljussättning, Listerlandet med sina sandstränder och pittoreska fiskelägen och inte minst Sweden Rock Festivals hemmaarena. Det bor cirka 17 500 invånare här. Vi arbetar aktivt för att hålla invånarna och deras behov i fokus; engagemang, värme och närhet ska genomsyra allt vi gör.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Säkerhetsamordnare

I kommunledningsförvaltningen samlas många av kommunens stödfunktioner; kommunkansli, stab, ekonomi, personal, arbetsmarknad, näringslivskontor, kommunikation, medborgarkontor samt verksamhetsområdet fritid och kultur. Kommunledningsförvaltningen är ansvarig för övergripande utveckling och diverse projekt. Ett av de viktigaste arbetsområdena är att skapa säkerhet och trygghet för våra medborgare och företag. Placering: Staben. ARBETSUPPGIFTER Säkerhet... Visa mer
I kommunledningsförvaltningen samlas många av kommunens stödfunktioner; kommunkansli, stab, ekonomi, personal, arbetsmarknad, näringslivskontor, kommunikation, medborgarkontor samt verksamhetsområdet fritid och kultur. Kommunledningsförvaltningen är ansvarig för övergripande utveckling och diverse projekt. Ett av de viktigaste arbetsområdena är att skapa säkerhet och trygghet för våra medborgare och företag.

Placering: Staben.

ARBETSUPPGIFTER
Säkerhetsfrågorna aktualiseras nu alltmer i kommuner, precis som i samhället i stort, och vi söker nu någon som kan arbeta med de operativa och strategiska frågorna kopplat till brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete.
I uppdraget ingår att stötta hela den kommunala organisationen (inklusive de kommunala bolagen och förbunden) genom omvärldsbevakning, rådgivning, utbildningar, övningar samt utveckling av styrdokument kopplat till det systematiska brottsförebyggande samt säkerhetsbaserade arbetet. Samverkan med andra kommuner, myndigheter och samhället i övrigt är en stor del i arbetet. Man bidrar genom att skapa ökad kompetens och engagemang i vår verksamhet samt följa och påverka utvecklingen inom dessa områden.
Säkerhetsfrågorna har en hög prioritet på den politiska nivån, vilken man på denna tjänst jobbar nära via t ex det lokala Brottsförebyggande rådet och direktkontakter med kommunledningen.

KVALIFIKATIONER
Nu vill vi berätta om dig. Du:
- har en högskoleutbildning med inriktning mot säkerhet och brottsförebyggande arbete eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Polisiär utbildning och erfarenhet från fältet premieras.
- har goda IT-kunskaper och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
- är en stabil och handlingskraftig person med hög integritet som ser möjligheter.
- har lätt för att inta helikopterperspektiv och som person har du en god förmåga att samordna och strukturera ditt arbete.
- är drivande, tar initiativ samt har förmåga att knyta kontakter och bygga goda relationer.
- är pedagogisk och bekväm med att hålla i utbildningar.

Befattningen är säkerhetsklassad därför krävs det ett svenskt medborgarskap. Den som erbjuds befattningen kommer därför att genomgå en säkerhetsprövning.

B-körkort är ett krav.

Relevant erfarenhet krävs.

ÖVRIGT
Som medarbetare i Sölvesborgs kommun erbjuds du bland annat friskvårdstimme eller friskvårdsbidrag, rabatterat årskort hos Blekingetrafiken och medlemskap i Personalklubben FRISK som anordnar och subventionerar personalsociala och hälsofrämjande aktiviteter.
Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Sölvesborg ligger vid den Blekingska kusten med cirka en timme till Karlskrona och Malmö. Det som utmärker Sölvesborg är framtidstro och gemyt, en stadskärna med danska och medeltida influenser, Sölvesborgsbron med sin prisbelönta ljussättning, Listerlandet med sina sandstränder och pittoreska fiskelägen och inte minst Sweden Rock Festivals hemmaarena. Det bor cirka 17 500 invånare här. Vi arbetar aktivt för att hålla invånarna och deras behov i fokus; engagemang, värme och närhet ska genomsyra allt vi gör.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Räddningstjänstpersonal i beredskap till Sölvesborg eller Mjällby

Vill du hjälpa människor, är fysiskt aktiv och arbetar bra i grupp, sök tjänsten som räddningspersonal i beredskap. Fler brandmän behövs för att kunna erbjuda våra kommuninvånare hjälp vid olyckor och kriser. Vi behöver dig! Räddningstjänsten Västra Blekinge är ett kommunalförbund som bedriver räddningstjänst. Kommunalförbundet består av medlemskommunerna Karlshamn, Sölvesborg och Olofström, som tillsammans har ca. 60 000 invånare. Räddningstjänsten Västr... Visa mer
Vill du hjälpa människor, är fysiskt aktiv och arbetar bra i grupp, sök tjänsten som räddningspersonal i beredskap. Fler brandmän behövs för att kunna erbjuda våra kommuninvånare hjälp vid olyckor och kriser. Vi behöver dig!

Räddningstjänsten Västra Blekinge är ett kommunalförbund som bedriver räddningstjänst. Kommunalförbundet består av medlemskommunerna Karlshamn, Sölvesborg och Olofström, som tillsammans har ca. 60 000 invånare. Räddningstjänsten Västra Blekinge har en heltidskår, fem deltidskårer, ett räddningsvärn och ett skogsbrandvärn med ca. 190 medarbetare.

Vi jobbar utifrån en värdegrund som ska genomsyra allt vårt arbete. Värdegrunden talar om hur vi bemöter varandra och vägleder oss i vårt dagliga arbete. För oss är det en självklarhet att du förstår och delar våra värdeord Öppenhet, Trygghet och Respekt.


Arbetsuppgifter
Som räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB) har du beredskap en vecka åt gången, antingen var tredje eller var fjärde vecka, beroende på anställnings ort. Du ska kunna ta dig till din brandstation under dygnets alla timmar inom en föreskriven tid. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är räddningstjänst i utryckningsstyrka: 
- skadeavhjälpande insats vid räddningstjänst. Släcka bränder, rädda liv, sanering vid trafik- och kemolyckor är några exempel.
- övning för förberedande av insats.
- delta i förebyggande åtgärder som till exempel ge information/utbildning till privatpersoner och företag.
 
Kvalifikationer                  
Krav för tjänsterna är B-körkort och att du är fullt frisk och har god fysisk arbetsförmåga enligt AFS 2007:7 och AFS 2019:3. Detta innebär att du måste genomföra och godkännas på den medicinska kontrollen (arbets-EKG och läkarundersökning) och de fysiska testerna. De fysiska testerna består av rullbandstest, simtest och andra praktiska tester. Mer information om detta finner du på vår hemsida. Meriterande är att du har C-körkort annars förbinder du dig att ta C-körkort. 
 
Som person är du trygg i dig själv och har god självinsikt. Du kan sätta dig in i någon annans situation. Du har initiativförmåga och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
 
För att en anställning som RiB ska bli aktuell:
- kommer vi att lägga stor vikt vid att din bostad och/eller arbetsplats ska vara belägen så att du kan rycka ut från brandstationen inom den föreskrivna tiden (5 minuter).
- måste du ha ett medgivande från din huvudarbetsgivare. Blanketten finns att hämta på vår hemsida. 
- måste du uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret.                     
                                            
Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla samhällets invånare och värnar därför om en jämn könsfördelning och mångfald i vår organisation.
 
Placering                           
Vid någon av våra brandstationer: Sölvesborg eller Mjällby.  
                   
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning med möjlighet till tillsvidare.       
 
Lön                                     
Enligt avtal.
 
Tillträdesdag                      
Enligt överenskommelse.
 
Övrigt                                
Anställningen inleds med en utbildning i allmän räddningstjänst, i vilken du måste bli godkänd i för att erbjudas en anställning. Utbildningen genomförs dagtid under tre veckor.
                                            
Organisationens strävan är att du som anställd ska krigsplaceras inom vår organisation.
 
Upplysningar
Johan Nilsson, Vik. enhetschef operativ RiB, tfn: 0454-30 51 13
Sandra Bohlin, HR-chef, tfn: 0454-30 51 24
Martin Wijk för Sölvesborg och Mjällby, tfn: 0454-30 51 07
Anders Dahlbom för Svängsta, tfn: 0454-30 51 34
Mats Svensson för Karlshamn, tfn: 0454-30 51 27
David Bujukliev för Olofström, tfn: 0454-30 51 21
Christian Thernström, facklig företrädare Brandmännens Riksförbund, tfn: 0454-30 51 00
Erik Gustavsson, facklig företrädare Kommunal, tfn: 0454-30 51 00
 
Vill du veta mer om räddningstjänsten besök gärna vår hemsida www.raddning.com. För upplysningar om kommunerna hänvisar vi till hemsidorna www.karlshamn.se, www.olofstrom.se och www.solvesborg.se
 
Ansökan med personligt brev, CV samt eventuella intyg ska vara Räddningstjänsten Västra Blekinge tillhanda senast 2021-11-28. Vi tillämpar löpande rekrytering under ansökningsperioden, skicka gärna in din ansökan omedelbart. 
 
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
 
 
Välkommen med din ansökan, vi behöver dig!

Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

Räddningstjänstpersonal i beredskap

Arbetsgivare: Vill du hjälpa människor, är fysiskt aktiv och arbetar bra i grupp, sök tjänsten som räddningspersonal i beredskap. Fler brandmän behövs för att kunna erbjuda våra kommuninvånare hjälp vid olyckor och kriser. Vi behöver dig! Räddningstjänsten Västra Blekinge är ett kommunalförbund som bedriver räddningstjänst. Kommunalförbundet består av tre medlemskommuner Karlshamn, Sölvesborg och Olofström, som tillsammans har ca. 60 000 invånare. Räddning... Visa mer
Arbetsgivare:
Vill du hjälpa människor, är fysiskt aktiv och arbetar bra i grupp, sök tjänsten som räddningspersonal i beredskap. Fler brandmän behövs för att kunna erbjuda våra kommuninvånare hjälp vid olyckor och kriser. Vi behöver dig!
Räddningstjänsten Västra Blekinge är ett kommunalförbund som bedriver räddningstjänst. Kommunalförbundet består av tre medlemskommuner Karlshamn, Sölvesborg och Olofström, som tillsammans har ca. 60 000 invånare. Räddningstjänsten Västra Blekinge har en heltidskår, fem deltidskårer, ett brandvärn och ett skogsbrandvärn med ca. 190 medarbetare.


Arbetsuppgifter:
Som räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB) har du beredskap en vecka åt gången, antingen var tredje eller var fjärde vecka. Du ska kunna ta dig till din brandstation under dygnets alla timmar inom en föreskriven tid.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är räddningstjänst i utryckningsstyrka:
· skadeavhjälpande insats vid räddningstjänst. Släcka bränder, rädda liv, sanering vid trafik- och kemolyckor är några exempel,
· övning för förberedande av insats,
· delta i förebyggande åtgärder som till exempel ge information/utbildning till privatpersoner och företag.


Kvalifikationer:
Krav för tjänsten är B-körkort och att du är fullt frisk och har god fysik arbetsförmåga enligt AFS 2007:7 och AFS 2019:3. Detta innebär att du måste genomföra och godkännas på den medicinska kontrollen (arbets-EKG och läkarundersökning) och de fysiska testerna. De fysiska testerna består av rullbandstest, simtest och andra praktiska tester. Mer information om detta finner du på vår hemsida. Meriterande är att du har C-körkort annars förbinder du dig att ta C-körkort.
Vi lägger stor vikt vid att din bostad och/eller arbetsplats ska vara belägen så att du kan rycka ut från brandstationen inom den föreskrivna tiden (5 minuter).
För att bli anställd som RiB måste du även ha ett medgivande från din huvudarbetsgivare. Blanketten finns att hämta på vår hemsida.
Som person är du trygg i dig själv och har god självinsikt. Du kan sätta dig in i någon annans situation. Du har initiativförmåga och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla samhällets invånare och värnar därför om en jämn könsfördelning och mångfald i vår organisation.


Placering:
Vid någon av våra brandstationer: Sölvesborg och Mjällby.


Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning med möjlighet till tillsvidare.


Lön:
Enligt avtal.


Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse.


Övrigt:
Anställningen inleds med en utbildning i allmän räddningstjänst, i vilken du måste bli godkänd i för att erbjudas en anställning. Utbildningen genomförs dagtid under tre veckor.


Upplysningar:
Johan Nilsson, Vik. enhetschef operativ RiB, tfn: 0454-30 51 13
Sandra Bohlin, HR-chef, tfn: 0454-30 51 24
Martin Wijk för Sölvesborg och Mjällby, tfn: 0454-30 51 07
Anders Dahlbom för Svängsta, tfn: 0454-30 51 34
Mats Svensson för Karlshamn, tfn: 0454-30 51 27
David Bujukliev för Olofström, tfn: 0454-30 51 21
Kristina Kulle, facklig företrädare Brandmännens Riksförbund (BRF), tfn: 0454-30 51 00
Erik Gustavsson, facklig företrädare Kommunal,
tfn: 0454-30 51 00


Vill du veta mer om räddningstjänsten besök gärna vår hemsida www.raddning.com. För upplysningar om kommunerna hänvisar vi till hemsidorna www.karlshamn.se, www.olofstrom.se och www.solvesborg.se
Ansökan med personligt brev, meritsammanställning (CV) samt eventuella intyg ska vara Räddningstjänsten Västra Blekinge tillhanda senast 2020-10-31. Vi tillämpar löpande rekrytering under ansökningsperioden, skicka gärna in din ansökan omedelbart. E-post: [email protected] eller adresserat: Räddningstjänsten Västra Blekinge, ATT Johan Nilsson, Rörvägen 2, 374 32 Karlshamn.


Välkommen med din ansökan, vi behöver dig! Visa mindre