Lediga jobb som Militärt arbete i Sölvesborg

Se lediga jobb som Militärt arbete i Sölvesborg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sölvesborg som finns hos arbetsgivaren.

Utbildningsbefäl GSS/K till Blekingegruppen

Ansök    Mar 17    Försvarsmakten    Soldat/Sjöman
Befattningen erbjuder Vi söker två utbildningsbefäl GSS/K som vill jobba i ett brett spektra av uppgifter i syfte att vidmakthålla och utveckla krigsförbandet Militärregiongrupp Blekinge samt de två hemvärnsbataljonerna i Blekinge (östra och västra). Den aktuella befattningen utgör del av ett pilotprojekt vid Militärregion Syd, varvid stora möjligheter till att påverka tjänstens framtida utformning finns.  Om enheten Blekingegruppen (BLG) är en s.k. Mil... Visa mer
Befattningen erbjuder

Vi söker två utbildningsbefäl GSS/K som vill jobba i ett brett spektra av uppgifter i syfte att vidmakthålla och utveckla krigsförbandet Militärregiongrupp Blekinge samt de två hemvärnsbataljonerna i Blekinge (östra och västra). Den aktuella befattningen utgör del av ett pilotprojekt vid Militärregion Syd, varvid stora möjligheter till att påverka tjänstens framtida utformning finns. 

Om enheten

Blekingegruppen (BLG) är en s.k. Militärregiongrupp som är grupperad i Karlskrona. BLG är ett krigsförband som har till uppgift att utbilda, organisera och administrera de två hemvärnsbataljonerna samt till viss del, och inom specifika områden, stödja de frivilliga försvarsorganisationerna (FFO) lokalt i Blekinge. MR-gruppen har även till uppgift att dels genomföra viss lokal totalförsvarssamverkan, dels stödja och samverka med de olika garnisonsorterna hemvärnsförbanden geografiskt är placerade inom. I Blekinge utgörs dessa garnisonsförband av Marinbasen i Karlskrona och F17 i Kallinge/Ronneby.

Vi är ett litet och flexibelt krigsförband med relativt komplexa uppgifter inom ramen för både frivilligverksamheten och den södra militärregionens övergripande uppdrag, med uppgifter i fred via kris till krig. Enheten har både civila och militära befattningar med såväl kontinuerligt anställda som tidvis tjänstgörande där den gemensamma nämnaren är att alla ingår, och behövs, i krigsförbandet ”MR-grupp Blekinge”.

Huvudsakliga uppgifter

Dagligdags jobbar du i en biträdande roll, i en nära samverkan med en utbildningsofficer. Du ska dock även enskilt kunna planera, genomföra och följa upp utbildning samt mentorera och utveckla förmågor inom grupps ram för hemvärnsförbanden. Du biträder även med viss administration samt vid behov kommunicerar med respektive hemvärnsbataljon. Vidare stödjer du, tillsammans med övriga anställda, med logistik kopplat mot övningsverksamheten samtidigt som du även deltar i enhetens generella utvecklingsarbeten genom att bl.a. vidareutbilda dig, öva med förbanden och sprida egen kunskap internt.

Kvalifikationer

· Genomförd och godkänd svensk militär grundutbildning samt minst 2 år som anställd GSS/K i Försvarsmakten

· OR 4 eller OR 5

· B-körkort

Meriterande

• Gruppchefs- och Instruktörsutbildning

• Utbildad skjutledare

• Förarbevis minibuss, personbil

• Utbildad på Ak4, pistol 88, handgranat och understödsvapen (ksp 58, granatgevär, pansarskott, PSG 90 & tung kulspruta)

• Godkänd som skyddsvakt

• Sjukvårdsutbildad (TOS)

• Genomfört militär närkampsutbildning

• RPAS-pilot (drönare)

Personliga egenskaper

För att trivas som utbildningsbefäl är det viktigt att du är kommunikativ, energisk och trivs med att skapa nya kontakter. Du är en trygg person som tycker om att lära andra. Du är ansvarstagande, noggrann och initiativrik med god förmåga att såväl självständigt som i arbetslag driva arbetet framåt utifrån given uppgift. Du delar och tillämpar Försvarsmaktens värdegrund med oss och hemvärnsförbanden.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och förmågan till att kunna hantera, samarbeta med och utbilda inom ramen för både varierande kunskapserfarenheter och en stor bredd av olika personligheter, ledarskapstyper och intresseinriktningar.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Tjänsten är en anställning som gruppbefäl, soldat och sjömän enligt gällande avtal för GSS/K.

I tillämpliga fall sker provanställning om 6 månader.

Sysselsättningsgrad: Heltid/ Kontinuerligt tjänstgörande

Arbetsort: Karlskrona/Rosenholm

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Lön: Enligt kollektivavtal.

Befattningen innebär företrädesvis normal arbetstid 0730-1630, periodvis krävs dock kvälls- och helgtjänstgöringar samtidigt som tjänsteresor eventuellt kan förekomma över tid.

Upplysningar om befattning samt rekryteringsprocessen

Chef Utbsektionen Christopher Dugby, 0766-492324

Fackliga företrädare

OF/BLG: Denice Werélius, 0702-852976

OFRS: [email protected]

SEKO: [email protected]

SACO: [email protected]

Dessa näs även via Försvarsmaktens växel på 08-788 75 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-05. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Södra Militärregionen (MR S) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Revingehed. Organisationen består av Chef med stab, fem utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter. C MR S med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen.

Södra Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar länen Östergötland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Skåne. Läs mer om Södra militärregionen här.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre