Lediga jobb som Informatör/Kommunikatör i Sölvesborg

Se lediga jobb som Informatör/Kommunikatör i Sölvesborg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sölvesborg som finns hos arbetsgivaren.

Kommunikatör, visstidsanställning 1 år

Vill du vara med och utveckla Sölvesborgs kommuns interna och externa kommunikation och närvaro i digitala kanaler? Välkommen att söka tjänsten som kommunikatör på Sölvesborgs kommunikationskontor! Vi på kommunikationskontoret vet att kommunen gör skillnad i våra invånares, företagares och besökares liv. Vi kommunicerar med alla som bor eller verkar i vår kommun, och vi gör det med närhet, värme och engagemang. För att de ska veta vad de får för sina skat... Visa mer
Vill du vara med och utveckla Sölvesborgs kommuns interna och externa kommunikation och närvaro i digitala kanaler? Välkommen att söka tjänsten som kommunikatör på Sölvesborgs kommunikationskontor!

Vi på kommunikationskontoret vet att kommunen gör skillnad i våra invånares, företagares och besökares liv. Vi kommunicerar med alla som bor eller verkar i vår kommun, och vi gör det med närhet, värme och engagemang. För att de ska veta vad de får för sina skattepengar, att de ska känna stolthet över sin stad och tipsa andra att flytta hit. Vi gör det för att näringslivet ska trivas och för att nya företag ska etablera sig här. Vi gör det för att fler turister ska hitta hit och sen komma tillbaka igen.

Sölvesborg är en kommun i förändring. Kommunens organisation kommer inom de närmsta åren att växa i och med återtagandet av verksamheter som tidigare varit en del av Sölvesborg och Bromölla kommunalförbund, där en av verksamheterna är en gymnasieskola. I samband med detta får vi en helt ny organisationsstruktur, vilket innebär att kommunikationskontorets arbete behöver utvecklas för att möta förändrade och utökade behov.

Kommunikationskontoret ingår i kommunledningsförvaltningen som består av många av kommunens stödfunktioner; kommunkansli, stab, ekonomi, personal, arbetsmarknad, näringslivskontor, kommunikation, medborgarkontor samt verksamhetsområdet fritid och kultur. Kommunledningsförvaltningen är ansvarig för bland annat övergripande utveckling, stödfunktioner, kommun- och koncernstyrning samt diverse projekt.

ARBETSUPPGIFTER
Vi är idag fyra engagerade kommunikatörer på kommunikationskontoret varav en av oss är kommunikationschef. Hela kommunikationskontoret arbetar för att stärka varumärket Sölvesborg.

Hos oss kommer du att få arbeta brett med kommunikation, både strategiskt och operativt i nära samspel med chefer och medarbetare, som ett stöd för organisationen i kommunikativa frågor. Som kommunikatör på kommunikationskontoret ingår du i kommunens kriskommunikationsorganisation och arbetar vid behov med krisinformation. Förutom ordinarie kommunikatörsuppgifter kommer du inom din tjänst arbeta med framtagning av en förstudie till ett helt nytt intranät. Som ett led i arbetet med att bredda vår målgrupp vill vi även att du tar fram en kanalstrategi för unga personer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en kommunikations- eller informationsutbildning från universitet/högskola eller annan alternativ akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi vill att du har några års erfarenhet av kommunikationsarbete i offentlig sektor.

Du behärskar kommunikatörens arbetsverktyg och kanaler inom webb, sociala medier, press, grafisk produktion, foto och film. Du har förmågan att kommunicera komplext innehåll på ett lättbegripligt sätt, både språkligt och visuellt.

Vi arbetar i webbpubliceringsverktyget Sitevision och det är meriterande om du har erfarenhet av det. Det nya webbdirektivet ställer högre krav på kommunikatörer i den offentliga sektorn så det är en förutsättning att du har erfarenhet och goda kunskaper kring tillgänglighet på webb.

Du har goda kunskaper i programmen InDesign och Photoshop och det är meriterande om du har kunskaper i Illustrator, Premiere och After effects. Vi förutsätter att du är en van datoranvändare och har lätt för att snabbt förstå och kunna använda olika system och program.

Du är en god strategisk kommunikatör med erfarenhet av samordning och projektledning. Som person har du ett stort samhällsintresse och är van vid att arbeta både självständigt och i samarbete med andra. Du är initiativrik, kreativ, lyhörd och flexibel. Du är också utåtriktad och verbal med känsla för kvalitet och service. Tjänsten kräver att du har lätt att uttrycka dig i tal, men framförallt i skrift, samt har mycket goda kunskaper i det svenska språket. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Visstidsanställning i 12 månader.

Blir du kallad till intervju kan du behöva uppvisa arbetsprover. Kommunikationskontoret har sin arbetsplats på stadshuset, men på grund av rådande pandemi kan intervju, introduktion och den första tiden av din anställning behöva utföras på distans.

Som medarbetare i Sölvesborgs kommun erbjuds du bland annat friskvårdstimme, rabatterat årskort hos Blekingetrafiken och medlemskap i Personalklubben FRISK som anordnar och subventionerar personalsociala och hälsofrämjande aktiviteter.
Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Sölvesborg ligger vid den Blekingska kusten med cirka en timme till Karlskrona och Malmö. Det som utmärker Sölvesborg är framtidstro och gemyt, en stadskärna med danska och medeltida influenser, Sölvesborgsbron med sin prisbelönta ljussättning, Listerlandet med sina sandstränder och pittoreska fiskelägen och inte minst Sweden Rock Festivals hemmaarena. Det bor cirka 17 500 invånare här. Vi arbetar aktivt för att hålla invånarna och deras behov i fokus; engagemang, värme och närhet ska genomsyra allt vi gör.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre