Lediga jobb som Barnskötare i Sölvesborg

Se lediga jobb som Barnskötare i Sölvesborg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Sölvesborg som finns hos arbetsgivaren.

Barnskötare

Ansök    Aug 15    Sölvesborgs kommun    Barnskötare
Barn- och utbildningsförvaltningen har helhetsansvaret för förskola, skola och gymnasieskola. Totalt är vi cirka 550 medarbetare som tillsammans arbetar med utbildning och utveckling för åldersgruppen 1-19 år. Vårt arbetssätt präglas av höga och positiva förväntningar på att människor växer i mötet med andra människor. Placering: Högtofta förskola ARBETSUPPGIFTER Högtofta förskola har två avdelningar, en småbarnsavdelning och en syskonavdelning. Du ska... Visa mer
Barn- och utbildningsförvaltningen har helhetsansvaret för förskola, skola och gymnasieskola. Totalt är vi cirka 550 medarbetare som tillsammans arbetar med utbildning och utveckling för åldersgruppen 1-19 år. Vårt arbetssätt präglas av höga och positiva förväntningar på att människor växer i mötet med andra människor.

Placering: Högtofta förskola

ARBETSUPPGIFTER
Högtofta förskola har två avdelningar, en småbarnsavdelning och en syskonavdelning. Du ska kunna känna dig bekväm med att arbeta på båda avdelningarna med schemalagda dagar på dem båda.

I arbetet som barnskötare leder du och tar ansvar för arbetet tillsammans med kolleger utifrån uppdraget i förskolans läroplan. Det gör du genom att arbeta med metoder, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. Du strävar efter att lyfta varje barns naturliga nyfikenhet och lust att lära. Som barnskötare är du aktiv i arbetslagets planering, genomförande, dokumentation, utvärdering och utveckling av den pedagogiska verksamheten.

Tillsammans med kollegor arbetar du för att skapa en trygg, utmanande lärorik tid i förskola. Kontakten och samarbetet med barnens vårdnadshavare samt samarbete med övrig kollegor är viktig för att alla ska fungera som ett team runt barnen. Du ska bidra aktivt till förskolans utveckling och tar ansvar för den egna personliga kompetensutvecklingen. Som barnskötare ska du arbeta utifrån aktuella mål- och styrdokument.
Du ska säkerställa att varje barn får en god daglig omsorg samt ges möjlighet till lek, lärande och inflytande. Du ska leda arbetet med pedagogisk dokumentation, analys av barngruppen och av varje barns utveckling och lärande. Du ska även leda arbetet med att skapa pedagogiska miljöer som är tillgängliga, estetiskt tilltalande och utmanande. Du ska ansvara för att verksamheten utformas utifrån grundläggande demokratiska värderingar.

KVALIFIKATIONER
Du som söker som barnskötare har någon av följande utbildningar:
• Gymnasieexamen från barn- och fritidsprogrammet, inriktning pedagogiskt arbete med 1300 poäng i pedagogiska ämnen och sammanlagt 2250 godkända poäng, eller
• Vuxenutbildning med kurser inom barn- och fritidsprogrammet, inriktning pedagogiskt arbete med 1300 poäng i
pedagogiska ämnen och sammanlagt 1600 godkända poäng.

Dessa utbildningar ger kompetenser att bedriva undervisning i arbetslag samt ger en pedagogisk förmåga och tydligt pedagogiskt syfte att skapa en lärande, lustfylld och utvecklande lek-/lärmiljö. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom förskola, AKK är meriterande.

Din förmåga att leda och stimulera barn i deras utbildning och utveckling och att anpassa den pedagogiska verksamheten efter varje barns förutsättningar och behov krävs för arbetet. Du är förtrogen och insatt i förskolans läroplan och Barnkonventionen samt har förmåga att omsätta dessa i praktiken.

Med engagemang möter du barn, vårdnadshavare och kollegor på ett lyhört, respektfullt och professionellt sätt och skapar relationer. Meriterande är att du har kompetens kring barns språkutveckling och andra uttrycksformer såsom bild, musik, rörelse är förutsättningar för arbetet. Du ska kunna integrera digital teknik i den dagliga verksamheten och använda som redskap i ditt eget arbete. Vidare har du kunskap om den pedagogiska dokumentationen och det systematiska kvalitetsarbetet samt förmåga att ta egna initiativ, finna lösningar och hantera förändrade situationer.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
I Sölvesborgs kommun arbetar våra 1 500 medarbetare efter ledorden värme, närhet och engagemang. Vår värdegrund genomsyrar all verksamhet och vi arbetar tillsammans för att Sölvesborg ska vara en plats där det skapas möjligheter för den som bor, verkar eller vistas här.

Vi erbjuder dig en dynamisk och lyhörd arbetsplats där vi är positiva till nya idéer och god stämning och trivsel har hög prioritet. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför många förmåner. Läs mer på www.solvesborg.se/jobb

Sölvesborg ligger vid Blekinges kust med goda pendlingsmöjligheter till både Karlskrona och Malmö.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Förskolevikarie på Sveriges bästa och mest personliga bemanningsföretag!

Ansök    Sep 15    PersonalExpressen AB    Barnskötare
Hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen Förskolebemanning! PersonalExpressen är ett bemanningsföretag inom förskolan som finns till för att skapa en positiv skillnad för både vuxna och barn i deras liv. Vårt ledord är kvalitet och det viktigaste för oss är att du som vår medarbetare trivs på din arbetsplats genom oss, samtidigt som du känner att du utvecklas på det personliga planet! Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta inom förskolan oc... Visa mer
Hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen Förskolebemanning!
PersonalExpressen är ett bemanningsföretag inom förskolan som finns till för att skapa en positiv skillnad för både vuxna och barn i deras liv. Vårt ledord är kvalitet och det viktigaste för oss är att du som vår medarbetare trivs på din arbetsplats genom oss, samtidigt som du känner att du utvecklas på det personliga planet!
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta inom förskolan och som trivs att arbeta med barn i förskolemiljö. Det viktigaste är att du brinner för barnens utveckling samt att du har ett stort personligt engagemang i ditt arbete. Vi söker såväl dig som är utbildad barnskötare som vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta inom förskolan som vi söker dig som har en stor nyfikenhet inför att prova på att arbeta inom förskolan. Hos oss är alla som älskar att arbeta med barn välkomna och vi anpassar givetvis alltid uppdragen utefter dina tidigare individuella yrkeserfarenheter!
Arbeta på dina egna villkor med högre lön!
Det finns två olika sätt att arbeta på när man är anställd hos oss. Det första alternativet innebär att du styr helt och hållet över din egen arbetstid. Du anmäler dig som tillgänglig i vår app de dagar du vill arbeta och blir då bokad på olika dagsvikariat som förskolevikarie på olika förskolor olika dagar. Det här ger dig en unik möjlighet att testa på att arbeta på olika förskolor med olika pedagogiska filosofier. Det går också utmärkt att kombinera detta alternativ med studier eller andra deltidsjobb. Det andra alternativet innebär att du anmäler intresse till oss för ett längre uppdrag. Vi får många förfrågningar till oss som varierar mycket i både tjänstgöringsgrad och uppdragstid. Vi samarbetar med en lång rad förskolor över hela landet, såväl kommunala som privata. Hos oss kommer du alltid att hitta ett uppdrag som passar just dig - hur du än själv föredrar att jobba!
Oavsett hur du väljer att arbeta tillsammans med oss kommer du alltid att vara garanterad en högre lön hos oss än om du hade arbetat som anställd direkt på en förskola - vi står upp för våra förskolevikariers löner vilket gör att du som vår medarbetare alltid kan känna dig trygg med att du har en arbetsgivare som är lojal med dig. Vi förstår att du kommer att värdera en arbetsgivare högt som också värderar dig högt tillbaka!
Sök in till oss på PersonalExpressen Förskolebemanning redan idag!
Hjärtligt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag! Vi ser fram emot att få börja arbeta tillsammans med dig! Visa mindre

Barnskötare på Montessoriförskola

Vi är en liten Montessoriförskola med plats för 22 barn i åldrarna 1-6 år. Just nu söker vi en barnskötare eller förskollärare med erfarenhet av eller intresse för Montessoripedagogik. Anställningen avser en dag i veckan, 8,5 timmar, samt eventuellt extra tid som vikarie då någon ordinarie personal är sjuk eller ledig. Visa mer
Vi är en liten Montessoriförskola med plats för 22 barn i åldrarna 1-6 år. Just nu söker vi en barnskötare eller förskollärare med erfarenhet av eller intresse för Montessoripedagogik. Anställningen avser en dag i veckan, 8,5 timmar, samt eventuellt extra tid som vikarie då någon ordinarie personal är sjuk eller ledig. Visa mindre

Dagbarnvårdare

Barn- och utbildningsförvaltningen består av två större verksamheter: skola och förskola samt Individ- och familjeomsorg, totalt är vi 550 medarbetare. Vårt arbetssätt präglas av höga och positiva förväntningar, nolltolerans mot kränkande behandling samt gott bemötande - ”Vår uppgift är att skapa värde för andra och när vi gör det skapar vi värde för oss själva”. Vill du arbeta inom pedagogisk omsorg som Dagbarnvårdare i Sölvesborgs kommun tillsammans me... Visa mer
Barn- och utbildningsförvaltningen består av två större verksamheter: skola och förskola samt Individ- och familjeomsorg, totalt är vi 550 medarbetare.
Vårt arbetssätt präglas av höga och positiva förväntningar, nolltolerans mot kränkande behandling samt gott bemötande - ”Vår uppgift är att skapa värde för andra och när vi gör det skapar vi värde för oss själva”.

Vill du arbeta inom pedagogisk omsorg som Dagbarnvårdare i Sölvesborgs kommun tillsammans med oss?

Placering: 3 tjänster i centrala Sölvesborg och 1 tjänst i Norje.

ARBETSUPPGIFTER
Just nu söker vi dig som bor centralt i Sölvesborg kommun eller i Norje. Det finns möjlighet för dig som vill arbeta med förskolebarn och samtidigt vara hemma och utomhus i ditt närområde.

Arbetet bedrivs i ditt hem i centrala Sölvesborg (3 tjänster) eller Norje (1 tjänst). Hemmet ska vara utformat så du kan bedriva en varierad verksamhet, det kan vara ett rum eller del av ett rum som är extra anpassat med material och leksaker. Alla måltider tillagas av dig på ett näringsrikt sätt.

Du kommer att arbeta med vardagspedagogik och en mindre barngrupp. 2 dagar i veckan kommer du arbeta med kollegor och barn i gemensam lokal.

Vårt styrdokument är skolverkets allmänna råd för pedagogisk omsorg. Även Lpfö-18 är vägledande i arbetet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har någon form av pedagogisk utbildning eller har annan erfarenhet av att arbeta med barn i åldrarna 1-6 år på ett tryggt och pedagogiskt sätt.
För att arbeta som dagbarnvårdare är det viktigt att du är genuint nyfiken på barn och kan stimulera varje barn så att lek, kreativitet och språkutveckling främjas. Du som person behöver vara flexibel, samarbetsvillig och trivas med självständigt arbete. Du har bra samarbetsförmåga, är relationsskapande och kvalitetsmedveten, du är en god ledare med personlig mognad samt att du givetvis är flexibel, självgående och ansvarstagande.
För att du ska vara aktuell för tjänsten krävs det att ditt hem är rökfritt och att ditt hem är beläget i centrala Sölvesborg (3 tjänster) eller i Norje (1 tjänst). Hemmet som blir arbetsplats ska godkännas av förskolechef vid rekrytering. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Meriterande kvalifikationer:
• Har barnskötarutbildning eller annan pedagogisk utbildning
• Tidigare har arbetat med barn i åldrarna 1-6 år.

ÖVRIGT
För den som erbjuds tjänsten krävs enligt lagen av registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister.

Som medarbetare i Sölvesborgs kommun erbjuds du bland annat friskvårdstimme, rabatterat årskort hos Blekingetrafiken och medlemskap i Personalklubben FRISK som anordnar och subventionerar personalsociala och hälsofrämjande aktiviteter.
Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Sölvesborg ligger vid den Blekingska kusten med cirka en timme till Karlskrona och Malmö. Det som utmärker Sölvesborg är framtidstro och gemyt, en stadskärna med danska och medeltida influenser, Sölvesborgsbron med sin prisbelönta ljussättning, Listerlandet med sina sandstränder och pittoreska fiskelägen och inte minst Sweden Rock Festivals hemmaarena. Det bor cirka 17 500 invånare här. Vi arbetar aktivt för att hålla invånarna och deras behov i fokus; värme, närhet och engagemang ska genomsyra allt vi gör.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Pedagogisk personal

Sölvesborgs Montessoriförskola är en liten förskola med plats för 22 barn i åldrarna 1-6 år. Förskolan finns i centrala Sölvesborg. Vi söker en barnskötare/förskollärare som ska arbeta 8 timmar i veckan (fredagar) samt vikariera när ordinarie personal är lediga eller sjuka. Tjänstgöringsstart: 16/8-2022. Visa mer
Sölvesborgs Montessoriförskola är en liten förskola med plats för 22 barn i åldrarna 1-6 år. Förskolan finns i centrala Sölvesborg. Vi söker en barnskötare/förskollärare som ska arbeta 8 timmar i veckan (fredagar) samt vikariera när ordinarie personal är lediga eller sjuka. Tjänstgöringsstart: 16/8-2022. Visa mindre

Pedagogisk personal

Sölvesborgs Montessoriförskola söker en förskollärare/ barnskötare till vår förskola. Hos oss finns plats för 22 barn och vi behöver komplettera vår personalgrupp med ytterligare en pedagog. Tjänsten är på 8 timmar i veckan samt vikarie när ordinarie personal är borta. Visa mer
Sölvesborgs Montessoriförskola söker en förskollärare/ barnskötare till vår förskola. Hos oss finns plats för 22 barn och vi behöver komplettera vår personalgrupp med ytterligare en pedagog. Tjänsten är på 8 timmar i veckan samt vikarie när ordinarie personal är borta. Visa mindre